Ingepraat over CNO en CVA

Als je in Vlaanderen directeur wordt van een school, zul je direct na benoeming naar de directie-opleiding kunnen. Is onderdeel van de Universiteit van Antwerpen. Duurt drie jaar (11 dagen per jaar met daarnaast nog 3 dagen werkgroepen). Met daarna een permanente scholing zolang als je dat als directeur wilt, in een kleine groep waarmee je de eerste scholing samen deed.

Met inhoud over een school besturen, wetgeving, financien en zo meer. Maar juist ook over veranderen en innoveren. Niet zozeer de verandering, want die is vaak iets met actualiteit, het gaat met name over hoe je veranderingen inzet, draagvlak verkrijgt en die begeleid wordt naar een succesvol resultaat.

De opleiding is vrijwillig. Er zijn zo’n 500 directeur-studenten in de scholing en ruim 300 in het permanente vervolg ervan.

Voor docenten op scholen is er een breed en diep aanbod aan cursussen. We kijken naar de folders daarover en er stonden er meer dan 100. Imposante hoeveelheid onderwerpen om leerkrachten bij te scholen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *